tirsdag den 13. december 2011

Stor Flagspætte

Som tidligere nævnt er det ikke nemt at fotografere fuglene, da de fodres tæt på vinduerne. Så jeg føler mig virkelig heldig over disse fotos af den store flagspætte.
 Det er en hun, da den ikke har en rød plet i nakken, hvilket dog ikke kan ses på disse billeder.


Vi har mange store gamle træer i haven, og vi hører ofte spætten tromme når den markerer sit territorium.Her sidder den på foderhuset og ser situationen an, inden den flyver over på fedtkuglerne lige foran vinduet. Her har jeg flere gange observeret den, men det er ikke lykkedes at få et foto.

Portræt:Stor flagspætte er den eneste almindelige spætte i Danmark. Den ses for det meste kun i haver, der ligger tæt på skov, og oftest om vinteren, hvor den på foderbrættet går efter nødder og solsikkefrø, ligesom fedtkugler er et hit. Den naturlige føde er insekter, som både fanges i flugten, men også findes ved at hugge huller i træer. Desuden lever den af frø fra kogler, nødder, frugter og svampe, ligesom den kan finde på at stjæle æg og unger fra andre fugles reder.  I marts-april høres spætten ofte i områder med store løvtræer, hvor den trommer sin territoriemarkering. Lyden består af slagserier på ca 20 hak inden for et halvt sekund, jo mere larm jo bedre. Spætten yngler i huller i ældre mørnede træer, redekammeret er ca 20 - 40 cm dybt, og han og hun hjælpes ad med at hugge det ud over en periode på 2-3 uger. Spætten lægger 4-7 æg, som udruges på 10-13 dage. De får kun et kuld årligt, og lever i 5-10år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar