torsdag den 15. marts 2012

Vinterens første sne

Efter en grøn vinter varslede meteorologerne sne natten mellem den 26 og 27 januar. Billederne her er taget på forskellige tidspunkter  den 26.

Fra morgenstunden er det fint vejr, dog med lidt altocumulusskyer, (tror jeg, det må være) som ligger i 2-7 kilometers højde. (se Altocumulus). Her udsigten mod sydøst kl ca 8.45, solen har lige sneget sig over horisonten.


Her himlen mod syd kl 8.45. Selv om det er en meget blæsende dag, står skyerne helt stille i de højere luftlag, hvilket kan ses på striberne fra flyene. De højtliggende skyer er nok cirrucumulus (Cirrucumulus), som ligger i 5-13 km. højde, og ofte ses før og efter fronter. I dette tilfælde før.  Enkelte totter af cumulusskyer driver rundt, det er tydeligt at se, at de er meget længere nede, og i modsætning til de andre driver de med vinden.  

Kl. 16.15, himlen mod nord. Klar og næsten skyfri, bortset fra nogle langstrakte skyer, som jeg ikke lige kan identificere, men det er sandsynligvis altocumulus, som pga afstanden har mistet deres karakteristiske udseende.


Kl. 17.15. Udsigten mod vest. Et tykt Nimbostratuslag ligger og truer, de er ifølge meterologerne fulde af sne. Nimbostratus


Her udsigten mod sydvest.


Her ses tydeligt den flossede kant af skybræmmen. Snevejret begyndte i løbet af natten. 
Det blev nu ikke det helt vilde snevejr, vi fik omkring 10 cm.,
men da vi ikke har fået noget af betydning siden, var det vinterens største snefald. :-)


Altocumulus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar