mandag den 27. februar 2012

Fastelavnsboller i grydeovn

Da det nu ER fastelavnssøndag, er fastelavnsboller et must. Vi bruger en opskrift med gærdej og creme, og igen bruger vi valle som vædske.

 En gammel emaljeret jerngryde, som har tjent som drikketrug
for fjerkræ i mange år, skures og fyldes med lerblandet sand, tyvstjålet på naboens mark,
 hvor der er en grusbakke. Det er godt nok ret fugtigt, men mon ikke det går?

 Godt at have hjælpere i køkkenet. Det er dog efterhånden ret kaotisk, Næste gang laver vi helt bestemt færre retter, og starter lidt før! :-)

  Bollerne kommer i gryden og bager i lang tid! Da sandet er så vådt bliver de nærmest dampbagt.

Grunden til den lange bagetid skyldes nok også det våde sand.
 Men alting tager lang tid pga blæsten, som stjæler varmen.

 Resultatet er simpelthen fantastisk. Bollerne er fint hævede, og har en lækker fugtig konsistens, nok pga. "dampbagningen"

 De fyldes med hindbærflødeskum. I forvejen er der indbagt creme i.

De er simpelthen bare SÅ gode. Grydeovnen bliver fast tilbehør på vores nye bålplads, det er helt sikkert! Den mørke klat ved siden af, er den bagte banan..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar