For sjov prøver vi også et par æggeopskrifter, bare et æg af hver slags, stegte bananer og pandekager.
Bananer i egen skal på en bund af saltdej (som værn mod gløderne) og æg i ler..
Æg i kartoffel: Kartoflen udhules, ægget hældes i, låg på, bage i gløderne og så...
MUMS! Delt af 4 personer, spist på stedet med kniv, det smagte af mere. Kunne dog godt ha brugt lidt salt, men ingen gad hente det. Hvis den 10-årige her ser ud til at have sminke på, er det rigtigt, det er resterne af sminken efter udklædningen til formiddagens rasletur. :-)
Nok til alle... :-)
Her ses kartoffelægget (uden låg) under bagningen sammen med bananerne. De fik for meget, men smagte ellers fint!
Ægget i ler bestod af et æg i skal, pakket ind i ler. Da jeg nu har ler hjemme til lerprojektet, synes jeg det var passende at prøve denne opskrift. Men ak, under stegningen eksploderede lerægget med et ordenligt brag. Her er de sørgelige rester, en lerskal med en smule hvide, resten af ægget var væk, og er i skrivende stund ikke fundet. Denne opskrifr kan ikke anbefales, medmindre der bores et lufthul i æggeskal og ler. Vi var heldige, at vi ikke blev ramt, for der var knald på!
Bananerne fik kun svag varme, men de fik alligevel for meget. Ovenpå den ene banan ses et hvidløg, som skulle være landet i gløderne. Hvordan resultastet af det blev, står hen i det uvisse, for ingen huskede at fiske det op...
Pandekagerne, bagt på en ny pande beregnet til bål, som vi investerede i i efteråret, men aldrig har fået indviet...
....fik en hurtig ende! :-) Vi nåede at bage 3 før dejen røg på jorden. Men vi fandt ud af, at de skal bage ret så længe, og at de skal være tykkere, end dem man steger på panden indendørs, da de ellers brænder fast til panden og går i stykker. Den ene, der lykkedes smagte dog helt fint. Til denne dej var der også brugt valle fra gårsdagens osteproduktion.
Pandekagerne, bagt på en ny pande beregnet til bål, som vi investerede i i efteråret, men aldrig har fået indviet...
....fik en hurtig ende! :-) Vi nåede at bage 3 før dejen røg på jorden. Men vi fandt ud af, at de skal bage ret så længe, og at de skal være tykkere, end dem man steger på panden indendørs, da de ellers brænder fast til panden og går i stykker. Den ene, der lykkedes smagte dog helt fint. Til denne dej var der også brugt valle fra gårsdagens osteproduktion.
Umm - det ser lækkert ud. Jeg kan også anbefale af piske ægget og blande det med mælk/ost/krydderier... eller at fylde kartoflen med frikadelle fars :-)
SvarSlet